Trekhaken personenauto's

Trekhaken

De trekhaak is ongekend populair in Nederland. De trekhaak wordt in ons land volop gebruikt voor aanhangers, fietsendragers en uiteraard de caravan. Het laten monteren van een trekhaak is een technische en complexe service. Door de elektrische aansluiting bij moderne auto’s vereist de montage de nodige expertise. Het monteren van een trekhaak wordt dan ook meer en meer een specialisme. Bij MultiGarage is de kennis hiervoor aanwezig en is er ruime ervaring met het monteren van alle merken trekhaken voor iedere type auto.

Het kiezen van de juiste trekhaak voor uw auto is, zoals eerder gezegd, een complexe aangelegenheid. Wij adviseren u dan ook om contact op te nemen met de MultiGarage om u hierover verder te laten informeren. U kunt hier verder lezen over de diverse typen trekhaken en kabelsets die door MultiGarage worden geleverd.

Afneembare trekhaken

BrinkMatic Advance
De BrinkMatic Advance is een geavanceerd afneembaar systeem. Het meest opvallende aan de BrinkMatic Advance is het aankoppelen van de kogel. Ten eerste wordt de kogel eenvoudig in de huls gelegd. Daarna wordt deze duidelijk hoorbaar vergrendeld d.m.v. een lichte verticale druk op de kogel. Bovendien wordt het design van de auto niet aangetast bij een afgenomen kogel. De BrinkMatic Advance wordt standaard geleverd met slot en indien mogelijk een wegklapbare stekkerplaat.

Speciaal voor de BrinkMatic Advance heeft Brink de SmartTurn ontwikkeld. Met deze gepatenteerde innovatie is uw BrinkMatic Advance moeiteloos aan- en af te koppelen. De SmartTurn ligt prettig in de hand. Bedieningsgemak staat voorop: een kleine draaibeweging is voldoende voor het ontgrendelen van de kogel. Onder alle temperatuursomstandigheden is de SmartTurn goed te bedienen.

BrinkMatic Classic
De BrinkMatic is sinds jaren een oerdegelijk systeem van Brink: door middel van de SmartClick wordt de trekhaak snel en eenvoudig aan de auto bevestigd en na gebruik weer afgekoppeld. De BrinkMatic heeft een lichtgewicht kogel en is dankzij de automatische vergrendeling onder alle omstandigheden veilig en betrouwbaar. De BrinkMatic Classic is gelijk aan het BrinkMatic systeem deze wordt echter standaard geleverd met slot en kogeletui.

Overige trekhaken

Behalve de afneembare varianten levert Brink ook de vaste trekhaken. Vaste trekhaken zijn er vrijwel voor elke auto. Voor sommige modellen is een flensuitvoering (2- of 4-gaats) verkrijgbaar.

Wanneer de kogel voor de kentekenplaat komt, is een trekhaak met een afneembare kogel de juiste keuze. In dit geval, moet de kogel namelijk op momenten dat de aanhanger niet aangekoppeld is, verwijderd worden. Hierbij geldt dat daarbij geen speciaal gereedschap gebruikt mag worden.