Remmen 4X4

Remmen

Ondanks de opkomst van airbags, kreukelzones en dwarsbalken in de portieren, zijn de remmen nog steeds de belangrijkste auto-onderdelen als het gaat om de veiligheid van de automobilist. Toch rijdt nog altijd een kwart van alle auto's met slechte remmen.

Zowel het aantal kilometers dat men per jaar rijdt als de rijstijl van de chauffeur, zijn van grote invloed op de slijtage van de remmen. Zeker omdat slijtage geleidelijk plaatsvindt, dient de conditie van de remmen regelmatig gecontroleerd te worden. Zeker als men veel kleine stukjes rijdt of een automaat heeft, versnelt dit de slijtage. De meeste mankementen komen voor bij de zogenaamde 'slijtdelen': remtrommels, remschoenen, remschijven en remblokken. Ook hydraulische delen en vooral ook de verzadigde remvloeistof (dat iedere twee jaar ververst moet worden) scoren hoog.

Laat uw remmen direct controleren wanneer:

  • u het rempedaal ver kunt intrappen
  • het rempedaal sponzig aanvoelt
  • als uw remmen stoterig aanvoelen
  • wanneer het stuur trilt bij het remmen

Het is van levensbelang het volledige remsysteem regelmatig te laten controleren. Voor het vervangen van remblokken en schijven werkt MultiGarage uitsluitend met kwaliteitsmerken die geschikt zijn voor uw auto. U bent dan verzekerd van een veilig functioneel remsysteem.