Verlichting

Het is weer winter. Lange donkere dagen en geregeld slecht weer. Heel belangrijk dat u in deze periode van het jaar goed zicht hebt en goed gezien wordt. Zorg er dus voor dat de verlichting vanuw auto in orde is.

Vaak komt u er pas achter dat een lampje kapot is door een seintje van een andere automobilist. In sommige auto's krijgt u via een geluidje of controlelampje een signaal dat een lampje het niet doet. Er zijn zelfs auto's die in zo'n geval een ander lampje de functie van het kapotte lampje over laat nemen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een achterlichtje dat de functie van het remlicht overneemt.

Verschil oude en modere auto's
Bij wat oudere auto's is het vervangen van een lampje niet al te ingewikkeld. In veel gevallen komt u er zonder instructieboekje wel uit. Moderne auto's hebben echter vaak goed weggewerkte verlichtingsdelen, waardoor het lastig is om deze te vervangen. Meestal biedt het instructieboekje uitkomst, maar soms kunt u het zelf niet oplossen. Dan zijn wij u graag van dienst in de garage.

Zelf een lamp vervangen
In een auto worden verschillende lampjes gebruikt. Let dus goed op als u een lampje vervangt, om wat voor lampje het gaat. Zorg er voor dat u het nieuwe lampje op de juiste manier plaatst, anders kunt u namelijk de medeweggebruikers verblinden.

Setje reservelampen
Zorg er voor dat u altijd een setje reservelampen in de auto hebt. Rijden met defecte verlichting is gevaarlijk en bovendien kunt u er een boete voor krijgen.